czwartek, 12 września 2013

"Dekoracja ciast, ciasteczek i tortów" Annie Rigg

Opisywałam już na blogu książkę poświęconą dekoracji ciast. Była to pozycja angielskojęzyczna.
Tym razem wpis zadedykuję publikacji, która ukazała się na polskim rynku wydawniczym jakiś czas temu.
W Polsce raczej trudno zdobyć książkę, poświęconą temu tematowi, dlatego, gdy tylko zobaczyłam publikację Annie Rigg stwierdziłam, że musi znaleźć się w mojej biblioteczce.




"Dekoracja ciast, ciasteczek i tortów"  to pięknie wydana i zilustrowana książka, zawierająca wiele cennych porad i wskazówek, dotyczących dekoracji ciast. Publikacja zawiera około 50 przepisów, w tym takie podstawowe, jak przepis na biszkopt, ciasteczka, pierniczki, kremy i lukry. Dodatkowo znajdziemy w niej również porady, jak przygotować worek dekoratorski z pergaminu oraz w jaki sposób używać barwników spożywczych.


Annie Rigg przedstawia, krok po kroku, kilkanaście pomysłów na stworzenie dekoracji na różne ważne okazje: urodziny, Walentynki, wesele czy Boże Narodzenie.
Każdy przepis zawiera szczegółowe instrukcje, a także przedstawia poszczególne etapy wykonywania ozdób, zilustrowane kolorowymi fotografiami.
Marcepanowe serduszka, motyle z białej czekolady, "szklane" serduszka z landrynek - to tylko niektóre pomysły przedstawione w książce.


Książka Annie Rigg to raczej pozycja dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę z dekoracją ciast i szukają ciekawych inspiracji. Jeśli nigdy wcześniej nie zajmowaliście się dekoracją ciast, a chcecie zdobyć uznanie i wzbudzić podziw rodziny i znajomych, to jest to książka właśnie dla Was. Na moim blogu na pewno nie raz znajdą się przepisy, inspirowane tą książką :)






2 komentarze:

  1. Dziękuję za udział w książkowej akcji! :) Pozdrawiam serdecznie

    www.smakiemsietoczy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń