środa, 15 października 2014

Krem jaglany kokosowo-migdałowy/Coconut-almond millet spread

Dzisiaj przepis na krem jaglany z dodatkiem kokosa i migdałów. Idealnie nadaje się do naleśników czy kanapek na słodko. Ja wykorzystałam go do dekoracji muffinek marchewkowych, na które przepis podam już niedługo. Krem jest oczywiście wypakowany zdrowymi składnikami :)

Jeśli lubicie przepisy z dodatkiem kaszy jaglanej, polecam również te Mini 'serniczki'.

Zachęcam do polubienia Cukierni marzeń na Facebooku :)


Scroll down for English


Krem jaglany kokosowo-migdałowy

Składniki:
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka migdałowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki cukru
 Przygotowanie:

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy. Wsypujemy do garnka, dodajemy cukier i mleko migdałowe. Doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu ok. 40 min.

Ugotowaną kaszę miksujemy z wiórkami i płatkami migdałowymi.

Gotowe :)

Coconut-almond millet spread

Today I have a great recipe for millet spread with almond and coconut flakes. It tastes delicious with pancakes or crepes. It's full of good ingredients. I've used this spread to decorate my birthday vegan carrot muffins. Recipe soon, stay tuned :)


On my blog you can find also another recipe with millet - Cashew-millet mini 'cheesecakes'

Follow me on Facebook
 
Ingredients:
  • 1 cup millet
  • 3 cups almond milk
  • 3 tblspoons sugar
  • 3 tblspoons coconut flakes
  • 3 tblspoons almond flakes

Rinse the millet. Bring millet, sugar and milk to boil. Reduce heat and simmer for 40 minutes.

Place into blender with coconut and almond flakes. Blend until smooth. 

Ready! :) 

1 komentarz:

  1. kremy jaglane w każdej postaci smakują bardzo dobrze, ale z takimi dodatkami jak te tutaj - niebo:)

    OdpowiedzUsuń