Zachęcam do polubienia Cukierni marzeń na Facebooku
Scroll down for English
Wegańskie muffiny bananowo-borówkowe
Składniki:
- 2 banany, rozgniecione widelcem
- 1/4 - 1/2 szklanki cukru
- ziarenka z 1/4 laski wanilii
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1/3 szklanki mleka roślinnego
- 1 szklanka mąki pszennej zwykłej
- 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szklanka borówek (mogą być mrożone)
Mieszamy razem banany, cukier, wanilię, olej i mleko.
Dodajemy mąki, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy do połączenia składników.
Na końcu dodajemy borówki.
Foremki na muffiny wypełniamy do 3/4 objętości.
Pieczemy 30-35 minut.
After baking all Christmas cakes, I would like to prepare something different, without cinnamon and gingerbread spices. This recipe is quick and very easy to make.
Vegan banana-blueberry muffins
Ingredients:
- 2 mashed bananas
- 1/4 - 1/2 cup sugar
- seeds from 1/4 vanilla stick
- 1/3 cup vegetable oil
- 1/3 cup vegetable milk
- 1 cup all-purpose flour
- 1/2 cup whole wheat flour
- 1 1/2 tsp baking powder
- 1 tsp baking soda
- 1 cup blueberries
Preheat oven to 180 degrees.
Whisk together bananas, sugar, vanilla, oil and milk.
Add flours, baking powder and baking soda. Mix until combine.
Pour the batter into muffin cups 3/4 full.
Bake for 30-35 minutes.
pycha, chętnie porwałabym jedną! :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 5000 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!